5 Ağustos 2014 Salı

Zelzele mi? Unuttuk…


1999 Marmara Zelzelesi unutulacak gibi değildi, Kati unutmayız diyorduk. Zelzele şokunu atlattıktan hemen sonra kendimize güvenli, sağlam evler aramaya başladık. Kimilerimiz de korkudan kenti terk etti. Sağlam ve güvenilir Konutları tercihimizde bir Zaman sonra yerini “Aman bana bir şey olmaz düşüncesi aldı. Bizi yönetenler de buna çanak tuttu. Unutmayacağız dediğimiz deprem, Yanlızca 17 Ağustosta gazete manşetlerine çıkar Fakat biz kocaeli haberleri hasarlı evlerimize girmeye devam ederiz. 





VALİLİĞİN SİTESİNE BAKIN

İlimizde bir çok hasarlı bina mevcut. Bu binaların açık adreslerinden, tapu bilgilerine hatta bina sahiplerine kadar İzmit Valiliği bir yerde toplamayı başardı. Bu bilgiler İzmit Valiliği internet sayfasında mevcut. kocaeli haberleri Konut alırken veya kiralarken Kesinlikle bu siteye girip, alacağınız, kiralayacağınız evin hasar durumunu öğrenmenizi Öneri ederiz. Aslında çok basit, siteye girip “Ak ev, Siyah ev ne olduğunu görün.

3 BİN 751 BİNA HASARLI

Kocaeli kocaeli haberleri Hudutları içerisinde toplam 3bin 751 hasarlı bina olduğunu raporlarla da belirtmişler. Bu kadar hasarlı binanın içinde, ne kadar konut, Konut olduğunu siz Rüyasının ve bu evler Devamlı el değiştiriyorlar. Bunu denetleyecek mekanizmamız dahi yok. Yanlızca hasarlı diyoruz ve geçiyoruz. Bu kadar çok sayıda evde ikamet eden insanların, çok kısa Zaman sonra beklenen İstanbul Depreminde ne olacağını hayal dahi edemiyorum. 99 Depreminden Henüz çok can kaybı bekleniyor...





TABUT MU MEZAR MI?

Nasıl hasarlı bina satılır veya kiralanır?. Hiç mi acıma duygusu yok insanlarda?. Hasarlı sattığın evde, olacak bir depremde ölecek insanları görmek nasıl kocaeli haberleri bir duygu bilemiyorum?. Bunların hepsini üst üste koyduğunuzda aslında Konut satmıyorsunuz mezar satıyorsunuz, Konut almıyorsunuz tabut alıyorsunuz Bunu böyle dahi dahi hala hasarlı evler satmak, vicdansızlık, benim elimde patlamasın, başkasının elinde patlasın kocaeli haberleri demekten Diğer bir şey değil





BİR AN ÖNCE YIKILMADI

Bu hasarlı binalar belli koşullarda hemen yıkılmalı. Şimdi bunu haberi okuyanlar “O kadar Basit mı? diyecekler, evet o kadar kolay. İnsan hayatı hiçbir şeyden mühim değil. Siz yıkamasınız tabi, siz hakkınızın yenildiğini, tapulu malınızın nasıl yıkılacağını söyleyebilirsiniz Fakat sizin tapulu dediğiniz ev, insanlara mezar olacak Yetkililer, kimsenin gözünün yaşına bakmayın Başka yandan da kimsenin hakkını yemeyin ve bunu çözün, çözüm mü?





İMARLAR YENİLENMELİ

İzmitte kocaeli haberleri İvedi imar yönetmeliği ve kararları Tekrardan gözden geçirilmeli. Sizler sorumlusunuz. İnsanlara çözüm üretmek sizin işiniz. Aslında çok kolay, hasarlı binalara yüksek kat imarı verin, Problem çözümlensin. Bu kadar Kolay mi? Evet, bu kadar basit. Biz bu bilgimizle kocaeli haberleri çözdük, İzmit Büyükşehir Belediyesi bu kadrolarla çözemedi. Tabi, Problem rant Henüz ranta ulaşılmadı. Proje üretmekten, yorulan belediyemiz Rantı bekliyor… kocaeli haberleri Biraz da insan hayatını düşünseniz…





UMUDUMUZ ECEVİT

En son E-5 yan yol Üstünde hastane durağına cephe olan, depremden hasar görüp yıllar sonra Fakat yıkılabilen binayı belki hatırlayanınız vardır. Binanın bitişik duvarı yıkımdan sonra açığa kocaeli haberleri çıkmış yanda duvarı açığa çıkan binanın Üstünde “umudumuz Ecevit sloganı yazılı. Rüyasının artık bu şehrin binaları ne kadar eski. Amade hasarlıları yıkarken ve hızınızı almışken, sağlam bir imar planı çıkartın kimseyi mağdur etmeden, gerekirse Hususi inşaat Şartları koyarak, 5-7 kat imar verin ve Bütün eski ve harap olmuş binaları yıkın. Bütün İl merkezini tarihi değer taşıyan binalar haricinde bu çirkin görüntüden kurtaralım.





FİRMALAR DİKKAT ETSİN

Satışını üstlendikleri gayrimenkullerin hasar durumuna emlak firmaları da dikkat etmeli. Hasarlı konutların satışları kiralamaları ile ilgilenmemeli. Arz–talep dengesi etkilenirse kurumlar çalışma yapmak zorunda kalır. Komisyon aldığınız evin mal sahibinin başına yıkıldığını öğrendiğinizde Relax uyuyabilecek misiniz?. Danışman firmalar da eski tarihli konutların Kesinlikle hasar durumuna bakmalı. Zaten deneyimli ve eski bir danışmanlık Şirketi hasarlı Konutları aşağı yukarı bilir ya da tahmin eder. Paranın kocaeli haberleri her şey olmadığını emlak firmaları da fark etmeli. Emlak firmaları ilgilenmezse, alıcı ya da kiracılar Konutları almaz, kiralamazsa, gayrimenkul sahipleri kurumlara baskı yaparsa İlimizin yenilenmesi için harekete geçilir.



kocaeli haberleri kocaeli haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder