19 Ağustos 2014 Salı

Ölüme terk edildiler


İHBAR GELDİ

Gazetemize açıklamalarda bulunan İzmit Tabiat ve Hayvan Hakları Savunucuları Derneği İdare Kurulu reisi Tülay Çetin Erdurmaz,kendisine gelen bir ihbarı değerlendirdiklerini ve kocaeli haberleri gördükleri manzara karşısında şok yaşadıklarını Anlatım etti. Edurmaz, “Yapılan ispiyon doğrultusunda, Kelam mevzusu yere gidildiğin de, yaklaşık 25den çok çoğu küpeli köpeğin Hayat alanları dışına terk edildiği gördük. Bulundukları yer yerleşim yerlerine uzak, Aş ve su bulma imkânlarının olmadığı belirlenen itler Hayat mücadelesi veriyor diye konuştu.





USÜLE Muhalif TOPLAMA

2004 Senesinde yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları savunma Yasayı gereği köpeklerin üremelerinin kontrol altına alınması gerektiği söyleyen Erdurmaz, “İlçe belediyelerimiz tarafından mahallelerden Olabildiğince ilkel ve yasaya Muhalif usullerle toplanılan itler sahipsiz hayvan bakımevinde Acemi Baytar hekimler tarafından kısırlaştırılıyor ve ilkel yöntemlerle Kocaelideki kırsal alanlara bırakılıyor.








İZMİT BELEDİYESİ SORUMLULUĞUNDA

Erdurmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yüreğinde tasa taşımayan, yasal mevzuatları yok sayan, yıllardır bu merhametsiz uygulamalarıyla sayısız, Yüzlerce kedi ve köpeğin acılar içerisinde ölmesine kocaeli haberleri göz yuman belediyelerimizden biri Kocaeli belediyesidir. Bugün bu tespit yapılmış olmasına rağmen,köpeklerin kurtarılması sağlanamamıştır. Kocaeli belediye Başkanlığının Kanun tanımaz programları yüzünden dağ minvalinde yavaş ölümü beklemektedirler. Biz hala kocaeli haberleri köpeklerin Görevli merciler tarafından kurtarılmasını ve Kocaeli belediye başkanlığının cezalandırılmasını beklemekteyiz.



 



 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder