22 Ağustos 2014 Cuma

Serpil Çolak “Ice Bucket Challenge yapacak


kocaeli haberleri

ACABA BU 3 Şahıs KİM?

Bir kova suyu başlarından aşağı boşaltan ve bunu videoya çekip paylaşan kişilere her gün bir yenisi ekleniyor. Bu kampanya aslında ALS hastalığı için bir Destek toplama eylemi. Alan okunduğu halde başından kocaeli haberleri aşağı buzlu suyu boşaltmayan 100 dolar bağışlıyor. Başından aşağıya bir kova su döken kişi, en az üç kişiye Alan okuyor. Serpil Çolakın kime Alan okuyacağı ise merak konusu.





SAAT 13.00DE

Bizim İzmit Gazetesi Genel Koordinatörü Serpil Çolak saat 13.00de “Ice Bucket Challenge eylemi gerçekleştirecek. Serpil Çolak ,farkındalık yaratmak gerektiğine dikkat çekerek ALS hastalarına Yardım olmak için bu eylemi gerçekleştireceğini söyledi.





BİRÇOK Sosyetik Ad KATILDI

Bill Gates, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Oprah Winfrey, George W. Bush ABDde kampanyaya katılan isimlerden bazıları. Türkiyede de çokca topçu ve Sosyetik Ad kampanyaya katıldı. Türkiyede Ice Bucket Challenge Eylemine Hülya Avşar, Demet Akalın, Burcu Esmersoy, Şahan Gökbakar gibi birbirinden Sosyetik isimler katıldı. Ünlüler ALS hastalığı için bu eyleme katıldıklarını söyleyip 3 Sosyetik isime Alan okuyor.





ALS NEDİR?

Amyotrofik lateral skleroz (ALS), merkezi sinir sistemi, omurilik ve Akıl sapındaki nöronların azalması Neticesinde meydana geliyor. Bu hastalığa yakalanan kişilerde kasta zayıflık ve yutma zorluğu gibi semptomlar görülüyor. Uzmanlara göre ALSye yakalanan hastalar, vasati 3-5 Sene yaşayabiliyor. Hastalık, zihinsel fonksiyonlara Ziyan vermiyor



 



İŞTE bir takım BİR KOVA SU EYLEMİ



Facebookun Kurucu Mark Zukerberg