22 Ağustos 2014 Cuma

Serpil Çolaktan ALS hastalarına Yardım


Bir kova buzlu suyu başlarından aşağı boşaltan ve bunu videoya çekip paylaşan kişilere her gün bir yenisi ekleniyor. Bu kampanya aslında ALS hastalığı için bir Destek toplama eylemi. Başından aşağıya bir kova buzlu suyu döken Şahıs en az 3 kişiye Alan kocaeli haberleri okuyarak düelloya Çağrı ediyor. Şayet düelloya Çağrı edilen Şahıs 24 saat içerisinde başından aşağıya bir kova buzlu su dökmezse ALS hastaları için açılan banka hesabına 100 dolar yatıracak.



 



KİMLERE Alan OKUDU?

Bizim İzmit Gazetesi Genel Koordinatörü Serpil Çolak da ALS hastalarına dikkat çekmek için bir kova buzlu suyu başından aşağıya döktü. Çarşı Yapıda bulunan Bizim İzmit Gazetesi önünde gerçekleştirilen eylemde Çolak, ALS hastalığına dikkat çekti. Bir kova kocaeli haberleri buzlu suyu başından aşağıya döken Serpil Çolak, Kocaelispor reisi Bahri Yavuz, İzmit Barosu reis Adayı Av. Hakan Lamper ve Büyükşehir Belediyesi İl Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevike Alan okudu. Yavuz, Lamper ve Çevikin 24 saat içinde bir kova buzluyu başından aşağıya dökmesi gerekiyor. ters takdirde ALS hastaları için açılan hesaba 100 dolar yatıracaklar.



SÜPRİZ YAŞANDI

Bir kova bzulu suyu başından aşağıya döken Serpil Çolaka birde süpriz yapıldı. Bizim İzmit Gazetesi Genel Yayın kocaeli haberleri Yönetmeni Güngör Arslan, ikinci bir kova buzlu suyuda gazete apartmanının kocaeli haberleri penceresinden Çolakın üzerine döktü. Neye uğradığı şaşıran Çolak, 1 veya 2 kova su hiç fark etmez. mühim olan bu hastalığa dikkat çekmektir şeklinde konuştu.





ALS NEDİR?

Amyotrofik lateral skleroz (ALS), merkezi sinir sistemi, omurilik ve Akıl sapındaki nöronların azalması Neticesinde meydana geliyor. Bu hastalığa yakalanan kişilerde kasta zayıflık ve yutma zorluğu gibi semptomlar görülüyor. Uzmanlara göre ALSye yakalanan hastalar, vasati 3-5 Sene yaşayabiliyor. Hastalık, zihinsel fonksiyonlara Ziyan vermiyor