4 Ağustos 2014 Pazartesi

Kocaelide 10 numara yağ kabusu


Dün şehirlerarası D- 100 ve D- 650 karayollarında sık aralıklarla 10 numara yağ var tabelasını görüntülendi. Hidrolik yağı olarak bilinen, yasak olmasına rağmen araçlarda yakıt kocaeli haberleri olarak kullanılan 10 numara yağ satışında son Devirde büyük artış olduğu belirtildi. Adapazarı ve Kocaeli karayolları Üstünde 50den fazla noktada 10 kocaeli haberleri numara yağ satışı yapılan yere rastlanırken, bunlardan 1.5 litre 4 lira tabelasının bulunduğu satış yerinde bir otobüsün durup bagajına hortumla yağ aldığı da görüntülendi. 





SADECE YAĞ SATIYORUZ DİYORLAR 

D- 650 karayolunun Adapazarından- Pamukova- Mekece güzergahında 20in Üstünde 10 numara yağ satan yer bulunurken, trafiğin Henüz az olduğu D-100 karayolunun Adapazarı- Kocaeli arasında ise 10 numara yağ satış noktasının Henüz az olduğu görüldü. Bu arada 10 numara yağ satanlar,  ‘Sadece 10 numara yağ satıyoruz Söyleyerek  solvent karışımlı hileli akaryakıt  satmadıklarını söyledi. Çeşitli markalarda ekseriyetle 16-18 litrelik tenekelerle veya dökme olarak satılan 10 numara yağın teneke Ücreti 28 ile 35 lira arasında değiştiği saptandı.





ETKİN DENETİM ŞART 

Sakarya Ticaret ve kocaeli haberleri Sanayi Odası (SATSO) İdare Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 10 numara yağ ile Alakalı  olarak İnceleme yaptıklarını belirterek, büyük bir kısmı kayıt dışı ve lisanssız bir faaliyet olarak gerçekleşen 10 numara yağ ismi altındaki madeni yağ satışlarının çok büyük hacimlere ulaştığına, İl içi ve şehirlerarası yollarda birer akaryakıt bayisi gibi faaliyet gösteren ve her gün yenileri açılan bu satış noktalarının mantar gibi çoğaldığına şahit olduk dedi.

Sektörde baz yağ olarak kabul edilen 10 numara yağın, hem çevreye, hem de vergisel açıdan ülke kocaeli haberleri ekonomisine Olabildiğince büyük zararlar verdiğini kaydeden Mahmut Kösemusul, şunları söyledi:





ARAÇLARDA YAYGINLAŞIYOR

Ülkenin yılda yaklaşık 1 milyar dolar zarara uğradığı bu uygulamanın önüne geçebilmek kocaeli haberleri için yasal bir Mani de Kelam konusu olmadığı gibi 10 numara yağ ve solvent karışımının araçlarda yakıt olarak kullanımının yaygınlaştığını biliniyor. kocaeli haberleri Motora  zarar verdiği biliniyor. Bunu engellemek için denetlemenin de yapılması gerekir.  Biz gerek kamuoyu oluşturmak, gerek resmi yollarla maç için yoğun Gayret harcadık. Akaryakıt sektörü ile Alakalı sıkıntıları Adapazarı  ve Ankaradaki Bütün Alakalı kurumlara, TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığına  taşıdık. Çevre Şehir Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Şehir Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Şubesi, Güvenlik kocaeli haberleri Müdürlüğü, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü gibi mercilerle de irtibat kurarak çözüm önerilerini  dile getirdik.



 





 





 





 





kocaeli haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder