13 Ağustos 2014 Çarşamba

Sertöz, resmini konuşturdu


İlçe Tercih kurulu görevlileri arasında yer Meydan işitme ve konuşma engelli ressam Ertan kocaeli haberleri Ayhan Sertöz, Yahya Kaptandaki YSK Merkezinin Alaka odağı oldu. Tercih görevlerinin tamamlanmasının Peşinden ressam Sertöz, gazetecilerin karikatürlerini çizdi. 3 ila 5 dakika içinde önüne oturduğu gazetecilerin karikatürize edilmiş resimlerini çizen Sertöz, gazetecilerin işaret diliyle teşekkür etmesinden de Olabildiğince memnun kaldı. Başarılı ressam, gazetecilere ‘10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi için bir Anı da bıraktı.





ENGELLERİ AŞTI

1956 Senesinde İzmitin Ketence Köyünde doğan Ertan Ayhan Sertöz, 1968 Senesinde İstanbul star Sağırlar Okulunda eğitime başladı. kocaeli haberleri 1976 Senesinde Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okuluna gitti. 5 Sene süreyle burada resim eğitimi kocaeli haberleri aldı. Yarımca Seramik Fabrikasında desinatör ressam olarak Personel Sertöz, 1997 Senesinde emekli oldu.





ÜLKEMİZİ TEMSİL ETTİ

1979da Bulgaristanın Varna İlinde düzenlenen resim yarışmasında dünya üçüncüsü oldu. 1983te İtalyanın Palermo İlinde düzenlenen yarışmada da birincilik ödülü aldı. Avusturyada düzenlenen futbol karikatür yarışmasında vatandaş kocaeli haberleri oylamasında birinci, Yöntem jüri değerlendirmesinde ise altıncı oldu. 2002 Senesinde ise Çinde aktör ve dövüş uzmanı Bruce Lee anısına düzenlenen yarışmada 200 dolar mansiyon ödülüne layık görüldü.





ÖRGÜTLÜ TOPLUM

Örgütlü cemiyetin gücüne kocaeli haberleri inanan ressam Sertöz Olabildiğince aktif bir sosyal yaşama sahip. Sertöz, Türkiye İşitme Engelliler Derneğinin sanat danışmanlığını yapıyor. Türkiye Karikatürcüler Derneğinin de aktif bir üyesi. Sertöz, İzmit Kent Konseyi Engelliler Meclisi yöneticisi, İzmit Kafkas Kültür Derneği sanat danışmanı, Benzer Sürede İzmit Sessizler Derneği üyesi.



-Emrah TAŞTAN



kocaeli haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder