21 Ağustos 2014 Perşembe

Eleman ölümünün Nedeni taşeron sistem


kocaeli haberleri

Kocaeli Üniversitesinde yapılan kocaeli haberleri fakülte inşaatının kanalizasyon çalışmasında bir işçinin ölmesi ve bşr işçinin yaralanması Sebebiyle  DİSK İzmit Temsilciliğinde basın toplantısı kocaeli haberleri düzenlendi. Toplantıya KESKe bağlı sendikalar, demokratik kitle örgütleri Yardım verdi. Toplantıya DİSK Bölge kocaeli haberleri Temsilcisi Vedat Küçük, Kişilik Yol-Sen Şube reisi Ethem Kartal, Dev Sağlık-İş İzmit Temsilcisi Talat Tunç, Emekli-Sen Şube reisi İbrahim Turgut, Birleşik Metal-İş Şube reisi Hami Baltacı, Lastik-İş Şube Mali yazmanı Yusuf Bayraktar, Halkevleri Saraybahçe Şube reisi Yaşar Seğmen, DBP MP üyesi Mehmet Alçınkaya, Eğitim-Sen, Bütün Bel-Sen şube yöneticileri katıldı.



 



ÖLÜMÜN  NEDENİ TAŞERON SİSTEM



Taşeron işçilerden Durdu Kocanın hayatını kaybettiği, Kadir Ünsalın ise yaralandığını söyleyen DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, yaşananların taşeronlaşmanın yarattığı kuralsızlığın sonucu olduğuna ve yaşanan ölümün Kafa temsilcisinin taşeron sistemi olduğunu vurgulayan Küçük, güvencesiz çalıştırmanın yarattığı çaresizliğin bu ölümlerin artmasına yol açacağını kaydetti. Durdu Kocanın genç yaşta hayatını kaybettiğini Anlatım eden DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, altyapı Kanalizasyon çalışmalarının eğitim, bilgi, deneyim isteyen işler olduğunu kaydetti.



 



YASA VE Norm TANINMIYOR



Temel Eleman sağlığı ve iş güvenliği eğitimi bile almamış, Şahsi kocaeli haberleri savunucu donanımları olmayan işçilere bu görevin verilmesi ve yaptırılması taşeron çalışmanın çalışanlar Üstünde kurduğu baskı, Norm ve Kanun tanımazlığın sonucu olduğunu söyleyen Küçük, “Güvencesiz çalıştırma Şartlarının çalışanlarda yarattığı çaresizlik, bu kocaeli haberleri ölümlerin artarak devam etmesine yol açacaktır. Taşeronlaştırma güvenceli çalışma Şartlarını parçaladı ve kuralsız Personellerin Üstünde bir kabus gibi çökmüştür. Sermayenin adaleti Personellerin sefaleti ve ölümü üzerinden kendini büyütmektedir dedi.



 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder