3 Ağustos 2014 Pazar

Mobeselere SEDAŞ engeli


Köy sakinleri 6 ay önce montajı yapılan kameraların tellerinin koptuğunu, bazılarının düştüğünü kocaeli haberleri söylerken, SEDAŞ yetkilileri ise bunların kendilerine danışılmadan takıldığını, elektrik direklerine can güvenliği açısından İlan tabelası dahi takılmasının yasal olarak Olanaklı olmadığını kocaeli haberleri belirtti. Gebze Kaymakamlığı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından, 6 ay önce 600 bin TLlik ihale ile 18 köye MOBESE kamera sistemi yapılması kararı alındı. İhalesi yapılan ve 18 köyde Gereksinim olan noktalar tespit edildikten sonra Adapazarı Elektrik Dağıtım A.Ş.ye (SEDAŞ) ilişkin elektrik direklerine kameralar monte edildi.





SEDAŞ İZİN VERMEDİ

Her şey bittikten sonra kameralara enerji bağlanacağı sırada SEDAŞ ile anlaşmazlık ortaya çıktı. SEDAŞ elektrik direklerine asılan MOBESE kameralarına direklerden enerji verilmesinin Olanaklı olmadığını, Herhangi bir nedenle kopacak kocaeli haberleri bir elektrik telinin kamera sistemine Ziyan verebileceğini, ve ayrıca bunun can güvenliği açısından da sorumluluğu olduğunu belirterek izin vermedi. Kaymakamlığın yaptığı Bütün görüşmelere karşın bir Netice alınamadı. Aradan geçen 6 aylık Zaman içerisinde kameraların kablolarının bir kısmı çalınırken, bir kısmı da elektrik direklerinden yere sarktı. Kadıllı Köyü Muhtarı Necati Özyurt konuyla Alakalı şunları söyledi: Seçimlerden önce Köye Hizmet Götürme Birliğinde köylünün 600 bin TL parası olduğunu biliyorduk. Kaymakamımız bu paranın belediyeye gideceğine bir hizmet olmasını istedi. Henüz sonra köy alanlarına MOBESE kameraları konulması kararı alındı. İşi Meydan müteahhit Şirket köylerde kocaeli haberleri nerede Gereksinim varsa elektrik direklerine kameraların montajını yaptı. İş en sonki aşama olan kocaeli haberleri enerji bağlamaya geldiğinde SEDAŞ ile anlaşmazlık ortaya çıktı. Bugüne kadar yapılan görüşmelerden Netice alınamadı. Teller koptu, hırsızlıklar oldu, kameraları çalan gidiyor. Bu işin Tekrardan bir maliyet boyutu da ortaya çıktı. Kesilen ve çalınan kabloların Tekrardan hat döşenip çekilmesi gerekiyor.





SEDAŞ: BİZE SORMADAN TAKMIŞLAR

Sakarya Elektrik dağıtım A.Ş. yetkilileri ise, bu MOBESE kameralarının elektrik direklerine montajı konusunda kendilerine kimsenin danışmadığını, son aşama olarak elektrik bağlamaya sıra geldiğinde haberleri olduğunu öne sürerek şöyle dedi: Enerji hatlarına İlan tabelası dahil Mutlaka tabela veya alet takılamaz. Enerji taşıyan direklere, Fakat bunun için ehliyeti kocaeli haberleri olan Şahıslar çıkabilir ve çıkmadan önce Bütün tedbirler alınır. Bunların bizlerden izinsiz buraya kocaeli haberleri monte edilmesi dahi yanlış. Kemeraların Ziyan görmesi veya arıza halinde bu direklere tamir veya Diğer amaçla çıkacak insanların başına gelebilecek olaylardan kocaeli haberleri müessese olarak biz sorumlu oluruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder