15 Ağustos 2014 Cuma

Firmalar mümkün bir depreme Amade


Kocaeli Sanayi Odası(KSO) 17 Ağustos 1999 depremini unutturmamak adına KSO İdare Kurulu Odasında basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Basın mensuplarına kahvaltıdan önce fotoğraflardan oluşan 17 Ağustos felaketinin filmi izletildi. Yapılan kahvaltının Peşinden konuşan KSO İdare Kurulu reisi Ayhan Zeytinoğlu, ‘Kurumumuz bu konuda uzman olmasa da bir bilgi vermek amacıyla bir İnceleme yaptık. Firmalarımız mümkün bir depreme hazır Söyleyerek son 15 yılın sanayi kuruluşlarını ve beklentileri değerlendirdi.





HASARLAR KARŞILANMAYA ÇALIŞILMIŞ

Başkan Ayhan Zeytinoğlu, ‘ Depremde 345 hasarlı Şirket tespit edildi. Kobilerin suratta 34 ü büyük işletmelerin kocaeli haberleri ise suratta 26 sı hasar gördü. Ağır Biçimde hasar gören 16 Şirket da 75 milyon dolar parasal Ziyan tespit edildi.Halk bankası tarafından 23 sanayiciye kocaeli haberleri 24,9 milyon dolar kredi miktarı verildi.Afet Fonundan hazine kaynaklı kredileri için başvuran 85 firmadaki yekün hasar miktarı 110 milyon dolar olarak belirlenmiş. Maksimum 19,4 milyon dolar verilmiş.KKDF Muafiyet tutarı 9,5 milyon dolar olarak belirlenmiş. Hasarlarımız bir Biçimde karşılanmaya çalışılmış şeklinde konuştu.





KAYIPLARIN İNSANİ BOYUTUNA DEĞİNDİ

Açıklamanın devamında Zeytinoğlu, ‘Depremde 496 sanayi Personeli hayatını kaybetti.  Bu Personellerin 107si Yöntem personel, 356sı Eleman ve 33ü memur olarak Vazife yapmaktaydı. Kendilerini Yine rahmetle anıyoruz.  Ayrıca ağır Biçimde hasar gören 16 firmada 953 Şahıs iş kaybına uğramıştır. Depremden sonra artan engelli Eleman kocaeli haberleri sayısının farkındalığıyla “Bizimköy Engelliler imalat Merkezi projesini 2005 Senesinde başlattık. Şuanda 63ü engelli 85 Çalışan Bizimköyde istihdam ediyor. Peşinden Zeytinoğlu, depremden sonra 2006 kocaeli haberleri yılı, 2009 senesi ve 2012 ve 2014 yıllarını kendileri açısından değerlendirdi.





ANKET ÇALIŞMALARI YAPTIK

Depremin 15. Senesinde 2014 yılına kadar geçen Zamanda İncelemeleri anketlerle yaptıklarını vurgulayan Zeytinoğlu,  ‘ 1999 Senesinde Ziyan bildiren 345 firmadan 113ünün kaydı silinmiş, 8 Şirketin ise unvanı değişerek 232 Şirket faaliyet göstermeye devam ediyor. Biz Devamlı araştırmalarımıza anket çalışmalarımızla devam ediyoruz. 2013 senesi şirketlerde kapasite kullanım oranı suratta 70 civarındadır. kocaeli haberleri Zelzele felaketine karşı firmalarımız çalışanlarını suratta 76 civarında eğitime almış. Ve firmalarımız suratta 59 oranında Zelzele sigortasını yaptırmış ve suratta 43 civarında sigorta kapsamını kocaeli haberleri genişletmiş. Firma binalarının suratta 50si güçlendirilirken suratta 22si Tekrardan yapılmış dedi.





FİRMALARIN FELAKETLERDE BEKLENTİLERİ VAR

Olası bir Zelzele felaketinde ankete katılan Şirketlerin beklentilerine değinen Zeytinoğlu, kocaeli haberleri ‘ ağırlıklı olarak firmalar valilikten ve belediyeden beklentileri olduğunu gördük. Şirketlerin suratta 72nin valilkten, suratta 64ünün belediyeden beklentisi var. Bu beklentilerin minvalinde ise afet sonrası koordineli bir Biçimde çalışma, karayollarının açık olması, tedbirler alınması, araç-gereç Desteği ve Yerel Meydanda Alakalı birimler oluşturarak hızlı aksiyon tasarısının yapılmasıdır ifadelerine yer verdi.



kocaeli haberleri kocaeli haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder