13 Ağustos 2014 Çarşamba

1015 hacı adayı kutsal yolculuğa çıkıyor


kocaeli haberleri

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara giderek hacı olacak Müslümanlar, Fevziye Caminde eğitime alındı. Bu Sene Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla 620, Hususi hac firmalarıyla ise 395 olmak üzere yekün 1015 Müslüman kutsal topraklara giderek hacı olacak.  Hacı aylarının ilk yolculuğu 2 Eylülde başlayacak. İzmitten törenle uğurlanacak kocaeli haberleri hacı adayları önce Atatürk Hava Limanına oradan da kutsal topraklara gidecek.



 



35 GÜN KALACAKLAR



Binlerce insanın düşünü süsleyen hac yolculuğu öncesinde Şehir Müftülüğü, Kocaeliden kutsal topraklara gidecek hacı adaylarını Fevziye Caminde eğitime aldı. Eğitime hacı adayları yoğun Alaka gösterirken Şehir Müftü Yardımcısı Mustafa Derin ile Abdullah Öztel hacı adaylarına bilgi verdi.  20 gün ile 35 gün arasında kutsal topraklara kalacak hacı adayları Kurban Bayramını burada geçirecek ve kurbanlıklarını burada kesecek.



 



ALLAHA Konuk GİDİYORSUNUZ



Hacı adaylarına bilgi veren Şehir Müftü Yardımcısı Mustafa Derin, “Hac fazla Güç bir ibadettir. Sizler Güç olan bir ibadete talip oldunuz. Hac teslimiyet demektir. Hacın karşılığı cennettir. Dünyadaki en hayırlı ibadetlerin minvalinde hacca gitmek gelir.Lütfen kutsal topraklarda hac ibadetinizi sıkıntıya sokacak davranışlar içine girmeyin. Kabe Allahın evidir. Sizler Allahın evine Konuk olarak gideceksiniz. Bu nedenle buna yakışır bir Biçimde kutsal topraklara gidin dedi.



 



CHPLİ İSMET KANIK HAC YOLCUSU



Kutsal topraklarda dünyanın bir fazla yerinen Müslümanların olacağını kaydeden Mustafa Derin, “Kutsal topraklara dünyanın bir fazla ülkesinden dili Değişik rengi Değişik insan gelecek. Orada toleranslı olun. Hacı olmak zordur. İnsan ömrünün fırsatı hac, haccın fırsatı ise Arafattır. Bunu iyi değerlendirin yorumlamasında bulundu. Kocaeliden 1015 şahsın gideceği kutsal topraklara CHP eski Şehir Genel Meclisi Üyesi İsmet Kanık ile partneri Feride Kanık da gidecek. Kanık Ailesi 19 Eylülde kutsal topraklara devinim edecek. 



kocaeli haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder