8 Ağustos 2014 Cuma

Ağızlarına Kara BANT çektiler


Yıldız Entegre işçileri eylemlerinin 23. kocaeli haberleri gününde eylemlerini fabrikanın idari giriş kapısında sürdürdü.  İşçilerin genel merkez tarafından kendilerinden habersiz imzalanan toplu iş kocaeli haberleri sözleşmesine yönelik eylemlerine İlave olarak eylem gündeminde Ağaç-İş genel merkezi tarafından fabrikada ve eylemlerde aktif rol oynayan kocaeli gündem Ağaç-İş sendikası İzmit şubesine bağlı 3 fabrika temsilcisini görevden alması oldu.  Yaklaşık 300 Eleman Yıldız Entegre fabrikasının idari giriş kapısında bağlı oldukları sendikanın genel merkezi tarafından görevden alınan fabrika temsilcileri Mevlüt Kolay, Yaşar Işık ve Mehmet Gül için eylemlerine devam etti.  Görevden alınan 3 temsilci adına İzah yapan Ağaç-İş İzmit Şube Başkanı Şener Furuncu, ‘bizleri yıldırmaya devam ediyorlar. Genel merkezimizin ve fabrika kocaeli haberleri yönetiminin istediği gibi ağızlarımızı kapattık. ifadelerine yer verdi





SENDİKA VE kocaeli haberleri FABRİKANIN İSTEDİĞİ OLDU

Eylemde konuşan Ağaç-İş İzmit Şube Başkanı Şener Furuncu, ‘ genel merkez şubemizden ve işçilerden habersiz imzaladığı toplu iş sözleşmesinde doğan haklar sonucu fabrikada ve eylemlerimizde aktif rol Meydan 3 temsilcimizi eylemimize reaksiyon olarak görevden aldı. Arıca genel merkez şubemizin Temmuz ayına ilişkin 2800 TLlik aylık gider faturasını ödemeyeceğini belirtti. Bizi yıldıramayacaklar. Biz Eleman arkadaşlarımızla bir ölür, bin diriliriz. Ağızlarımızı kapattık. Sessiz bir topluluk olarak tam fabrikamızın kocaeli haberleri ve sendikamızın istediği gibi oldu ifadelerine yer verdi.





DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Açıklamasına devam eden Furuncu, ‘ Yıldız Sunta ve Yıldız Entegre olarak eylemlerimiz bir Dam altında sürmeye devam ediyor. Ağaç-İş sendikası genel merkezi İzmit şubesinin mevcut yönetimini istemiyor. Direnişimizin devam etmesi için İzmit kamuoyunun bizimle Beraber olmasını istiyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşları, dernekler ve siyasi partilerden eylemimize Yardım olmalarını istiyoruz. Biz, bizim olanı kocaeli haberleri istiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Kocaelinin desteğine ihtiyacımız var şeklinde konuştu.



 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder