8 Ağustos 2014 Cuma

Yarenler, Darıcada coşturdu


kocaeli haberleri 13px; line-height: 1.6em;>Darıca Belediyesi tarafından bu Sene sekizincisi organize edilen ‘Şehirler ve Kültürler Kaynaşması çokca derneğin katılımı ve kortej yürüyüşüyle geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Kültürler kaynaşmasında sahne Meydan Darıca Çankırılılar Derneği, sergiledikleri yöresel oyunlarıyla hem eğlendi hem de hafta sonu sahili dolduran Yüzlerce halka keyifli saatler yaşattı. Darıca sahilinde bulunan amfi tiyatroda gerçekleşen Çankırılılar gecesine; Darıca Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri, dernek başkanları ve Yüzlerce halk katıldı.





TÜM GÜZELLİKLER

Gecenin açılış konuşmasını yapan Darıca Çankırılılar kocaeli haberleri Dernek Başkanı Harun Şahan, “Darıca Belediyesi tarafından bu Sene sekizincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında Çankırılılar gecesine hoş geldiniz. Çankırılılar derneği olarak Düzen ettiğimiz gecemize katkı sunan herkese teşekkür ediyor, Bütün misafirlerimize iyi eğlenceler diliyorum dedi. Çankırılı yöresel sanatçıların sahne aldığı gecede kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise “2007 Senesinde 7 dernekle başlayıp 7 yılda kocaeli haberleri ülkemizin Tüm güzelliklerini yaşama ve yaşatma şansını yakaladığımız bu güzel etkinlikle ilçemizde sevginin, kardeşliğin, dostluğun ve muhabbetin kocaeli haberleri oluşmasına vesile olduğumuzu düşünüyorum Açıklamalarını kullandı.





YÖRESEL SANATÇILAR

Çankırılılara da hitap eden başkan Karabacak şöyle devam etti: “Karlarla kocaeli haberleri kaplı yüce dağlarıyla, yeşilin gökyüzüyle birleştiği Ilgaz Dağı ile Mehmetçik balığıyla, yaylalarıyla, Varlıklı termal kaynaklarıyla, ülkemizin şehitleriyle ve sayısız Naturel güzellikleriyle Yarenler Diyarı olan Çankırılı hemşehrilerim hepiniz gecemize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Ülkemizin Değişik kültürlerinin yaşatılması ve gelecek nesillerine aktarılmasıyla Değişik kültürlerin bu kardeşlik ortamı kocaeli haberleri çerçevesinde tanımasına sizlerle Beraber vesile olmanın büyük mutluluğunu yaşıyor. Protokol konuşmalarının Peşinden yöresel sanatçılar eşliğinde Darıca sahilini dolduran Yüzlerce halk halaylar çekip oyunlar oynayarak gecenin tadını çıkardı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder