24 Ağustos 2014 Pazar

Çin televizyonu İzmit belgeseli hazırlıyor


Kocaeli Büyükşehir Belediye reisi Kocaeli Büyük Şehir Belediye Başkanı, İzmit ve Zelzele konulu belgesel hazırlayan Çin Devlet Televizyonu CCTVye röportaj verdi. Çinde verilen Guangzhou ödülünün ele alındığı röportajda reis Karaosmanoğlu, prestijli bir ödüle layık görülmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Birleşmiş Kentler ve Mahalli Yönetimler Birliği (UCLG), Metropolis kocaeli haberleri ve Guangzhou kenti tarafından ilk Defa düzenlenen Uluslararası Kentsel Yenilik ödülü İzmit Büyükşehir Belediyesine verilmişti.



 



YER HAREKETLERİNİ 724 İZLİYORUZ



Çin Devlet Televizyonunun suallerini cevaplayan reis Karaosmanoğlu, “17 Ağustos 1999 Depreminde on Yüzlerce hemşerimizi kaybettik. Bir Henüz bu acıyı yaşamak istemiyoruz. Bu amaçla İzmit Büyükşehir Belediyesi olarak TÜBİTAK Marmara İnceleme Merkeziyle işbirliği gerçekleştiriyoruz. Sahip olduğumuz 26 tane Zelzele ölçüm istasyonu ile Kocaelindeki yer hareketlerini 724 izliyoruz dedi.



 



ŞEHRİ Tekrardan YAPILANDIRDIK



Kent Ev ve TOKİ ile Beraber 20 binden çok daire yaptıklarını belirten reis Karaosmanoğlu, “KUTAS adını verdiğimiz uydu takip sistemiyle kaçak yapılaşmayı engelliyoruz. Kentsel Dönüşüm ile şehri Tekrardan yapılandırdık. Fay hattına paralel olarak doğu-batı istikametinde gelişen İzmiti fazla Henüz sağlam zemine sahip olan kuzey-güney istikametine yönlendirdik Açıklamalarını kullandı.



 



kocaeli haberleri 1.6em;>ÖDÜL KAZANMIŞTI



2012 Senesinde Çinin Guangzhou kocaeli haberleri kentinde düzenlenen Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Konferansına Çağrı edilen İzmit Büyükşehir Belediyesi, ‘Çok Geç Olmadan: Zelzele İle Yaşamaya Alışmak adlı projesiyle konferansa damga vurmuştu. Değişik ülke ve şehirlerden 253 projenin katıldığı yarışmada ‘Çok Geç Olmadan: Zelzele İle Yaşamaya Alışmak projesiyle kentsel yenilik ödülünü kazanmıştı.



kocaeli haberleri kocaeli haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder