6 Ağustos 2014 Çarşamba

Şehirler ve kültürler Darıcada kaynaştı


Darıca Belediyesi tarafından bu Sene kocaeli haberleri sekizincisi organize edilen ‘Şehirler ve Kültürler Kaynaşması çokca derneğin katılımı ve kortej yürüyüşüyle başladı. Darıca Kent Meydanından başlayan kortej yürüyüşüne; AKP İzmit Milletvekili Mehmet Ali Okur, Darıca Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AKP ilçe başkanı Muzaffer Bıyık, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, dernek başkanları ile vatandaşlar büyük katılım sağladı. 





STANTLAR GEZİLDİ

Cumhuriyet Meydanından başlayıp merkez mahalleleri dolaşarak Darıca sahilinde bulunan amfi tiyatroya kadar devam eden yürüyüşe vatandaşlar alkışlarla ve bayraklarla Yardım verirken Darıca sokaklarında renkli kocaeli haberleri görüntüler oluştu. Kortej yürüyüşünün renkli görüntülerle sahilde sona ermesinin Peşinden mehteran takımı bir konser verdi. Protokol üyeleri, sahilde dernek stantlarını tek tek dolaşarak yöresel Malzemeler satan derneklere hayırlı işler diledi.





YAĞMUR ENGELİ

Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinliklerinin ilk akşamında yoğun yağmur yağsa da vatandaşlar stantları gezerek organizasyonun tadını çıkardı. Şiddetini artıran yağmur Sebebiyle etkinlikler yarıda kaldı. Yaşanan Vakası değerlendiren belediye başkanı Şükrü Karabacak, “Bu Sene sekizincisini düzenlediğimiz, ülkemizin kültür mozaiğini bir araya topladığımız gönül projemizde ilk kocaeli haberleri akşam yağmur Sebebiyle programımızı tamamlayamadık dedi.





SELFİE ÇEKİLDİ

Karabacak şöyle devam etti: “Her Sene Yüzlerce insanımızın katılımıyla büyüyerek kocaeli haberleri ve yenilenerek milletimizin büyük desteğiyle ülkemizin birliğine ve beraberliğine katkı sunan, Değişik kocaeli dış cephe temizliği kültürlerin kaynaşmasına zemin oluşturan bu etkinliğimiz Bütün Türkiye tarafından bilinen bir marka haline geldi. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması bu Sene da  ‘Şenlik Selfie uygulamasıyla vatandaşlara sürpriz yaptı. Şölen alanına kurulan kocaeli haberleri kabinde kendi fotoğraflarını çeken vatandaşlar adeta kuyruk oluşturdu. Görevliler çekilen fotoğrafların birgönülbirlikteliği.com adresinden takip edilebileceğini dile getirdi.



kocaeli haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder