20 Ağustos 2014 Çarşamba

Ölüm yolu meclise taşındı


kocaeli haberleri

MHP İzmit Milletvekili Ulaştırma Bakanına “Başta Sayın Başbakan olmak üzere Hükümetinizin her ortamda gururla bahsettiği duble yollardan Kandıra ilçemiz niye nasibini alamamıştır ? diye sordu. Türkkan önergesinde 7 Sene önce Kefken yolunda geçirdiği trafik kazasında  ölen dönemin Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan ve 5 ay önce Benzer yolda yaralanan kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğanı da hatırlattı. 



 



Türkkanın önergesi şöyle;

Kocaelinde “ölüm yolu olarak  bilinen Kocaeli – Kandıra yolunun büyük bölümünün yek şerit olması Sebebiyle neredeyse derhal her gün trafik kazası meydana gelmektedir. Bu yolda bugüne kadar meydana gelen kazalarda Yüzlerce Şahıs hayatını kaybetmiş, Onlarca Şahıs de yaralanmıştır. Kocaeli – Kandıra yolunun dışında Kaynarca – Kandıra, Ağva – Kandıra ve Kefken - kocaeli haberleri Kandıra yolları da sürücüler için tehlike arz etmektedir. Bu kocaeli haberleri yollarda da ölümlü ve yaralanmalı kazalar meydana gelmektedir. Mart ayında Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan Kefken yolunda geçirdiği kazada yaralanmış, 7 Sene önce dönemin Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan da Benzer yolda geçirdiği kazada hayatını kaybetmiştir.



 



Bu nedenle;



1-Başta Sayın Başbakan olmak üzere Hükümetinizin her ortamda gururla bahsettiği duble yollardan Kandıra İlçemiz niye nasibini alamamıştır?



2-Kandıraya giden yolların duble yola bugüne kadar dönüştürülmemesinin Sebebi nedir?



3- İzmit-Kandıra yolunun üç şeritli duble kocaeli haberleri yol olması için ihale yapılacağı duyurulmuştur. Bu ihale ne kocaeli haberleri Süre yapılacaktır? İhale Koşulları nelerdir? İhaleye hangi firmalar katılacaktır? İhaleyi kazanan Şirket yolu hangi tarihte tamamlayacaktır?



4- Kocaeli –Kandıra yolu dışında Kandıraya çıkan Başka yollarda da genişletilme çalışmaları Bakanlığınızın gündeminde midir?



5-Özellikle yaz aylarında Kandıra bölgesindeki yoğun trafik ile Alakalı hangi İlave tedbirler alınmaktadır?



kocaeli haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder