10 Eylül 2014 Çarşamba

Zeytinoğlu uyardı: Genç işsizlik artıyor


Başkanlığını Ayhan Zeytinoğlunun yaptığı İzmit Sanayi Odasının her ay gerçekleştirdiği meclis toplantısı KSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Eximbank amiri kocaeli haberleri Hayrettin Kaplanın Misafir olarak katıldığı meclis toplantısına Sanayi Ticaret Şehir amiri kocaeli haberleri İlhan Aydın, KSO  Meclis reisi Hasan Tahsin kocaeli haberleri Tuğrul, OSB reisleri ve KSO Azaları katıldı.





ELEMAN BULMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUZ

 KSO reisi Ayhan Zeytinoğlu, işsizlik oranının gerilediğini Fakat mevsimsel etkiden arındırıldığında işsizliğin azalmadığını ve İşçi bulmakta zorluk çektiklerini açıkladı. Zeytinoğlu, “Mayıs ayı çağı işsizlik oranı suratta 8,8a geriledi. Nisan Devrinde işsizlik oranı suratta 9 idi. pozitif bir gelişme olarak görüyoruz. Sezonsal nedenlerle bu gerilemeyi bekliyorduk. Bir ay Henüz Küçük bir düşme olabilir. suratta 8,5un altında bir işsizlik bu Sene da göremeyeceğiz. Aslında mevsimsel etkiden arındırıldığında işsizliğin azalmadığını görmekteyiz. Genç nüfustaki işsizlik hala fazla kocaeli haberleri yüksek ve aydan aya artıyor. Buna kocaeli haberleri karşın sanayide işgücü maliyeti giderek artıyor. İşçi bulmakta zorlanıyoruz dedi. 





İHRACATTA İKİNCİYİZ

Ağustos kocaeli haberleri –Temmuz ayı dış ticareti, Haziran ayı cari açık oranlarını da masaya yatıran, KSO reisi Zeytinoğlu, “Kocaelide Temmuz ayında, 1,1 milyar dolar, Ağustos ayında da 874 milyon dolar dışsatım yaparak İstanbuldan sonra en fazla dışsatım yapan ikinci Şehir sırasına yükseldi. Enflasyon yatay seyrediyor. Önümüzdeki aydan itibaren baz tesiri ile enflasyonda gerileme bekliyoruz. Merkez Bankası geçtiğimiz ayın sonunda yaptığı PPK toplantısında borç verme oranını indirerek dolaylı olarak, bankaların faizlerini düşürmesinin önünü açtı.  Faiz indirimini, enflasyonun inişe geçmeden beklemiyoruz yorumlamasında bulundu. 





KOCAELİ 414 MİLYON DOLAR KREDİ KULLANDI

Eximbank amiri Hayrettin Kaplan ise yaptığı konuşmasında, Kocaeliden 127 Firmanın 414 milyon dolar kredi kullandığını dile getirdi. cümlesine devam eden Kaplan, “Sigortada mühim düzenlemeler oldu , Fakat Henüz kat edilecek fazla yol var. 2010 Senesinde 5 milyar dolar sigorta hacmi bu Yıl 13 milyar dolara ulaştı. Bu yıllarda ihracatçının finansman gereksinimini gideriyoruz. Kredilerin dışında da mühim bir dış borçlanma yaparak iletme kredisi sağlıyoruz. Vatan içi kocaeli haberleri kredi sigortasına başladık dedi.  



 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder