25 Eylül 2014 Perşembe

Ehliyet kurslarında yeni ders: Adabımuaşeret


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sürücü kurslarında trafikte adabımuaşeretin anlatılacağı trafik adabı dersinin içeriğiyle Alakalı çalışma başlattı. Kurslarda, trafik adabı dersini geçemeyenler, ehliyet alamayacak.





Özel Öğretim Kurumları Genel amiri Ömer Faruk Yelkenci, trafikte sürücülerden yayaya kadar herkesin trafik adabıyla ve genel görgü kurallarıyla Alakalı kocaeli haberleri meseleler yaşadığına dikkati çekti.

Hakkı olmadığı halde birbirinin önüne geçen, sinyal vermeden şerit değiştiren, Güvenlik şeridi ihlal eden, kavşakta sıra bekleyen aracın önüne geçen bir fazla sürücü bulunduğunu dile getiren Yelkenci, İnsanların birbirine saygı göstermedikleri, birbirlerinin haklarını çiğnedikleri, nezaket kurallarını hiçe saydıkları bir trafiğin içerisinde gezi ediyoruz ve sürücü olan veya olmayan herkes evine zihinsel yorgunlukla dönüyor. Bunun Nedeni insanların trafikte Devamlı hakkını korumak için maç kocaeli haberleri etmek zorunda kalması dedi.





4 SAATLİK BİR DERS OLACAK

Bu kocaeli haberleri kapsamda Eskişehirde iki günlük Trafik Adabı Dersi İçerik Geliştirme Çalıştayı yapacaklarını kaydeden Yelkenci, Sürücü kurslarında, uygulamalı derslerin yanında trafik psikoloji, mevzuatı, trafik kazaları, cezaları, kusurlu davranışlar, araçların tescili, muayeneleri, Yöntem Koşulları ve çevre diye 16 saatlik teorik derslerimiz var. Sürücü kurslarında verilen teorik derslere trafik adabı dersini de ekleyeceğiz. Bu dersi geçemeyenler, kursu bitiremeyecek ve dolayısıyla ehliyet de alamayacak. 10 saat olan trafik mevzuatı dersinin 6 saati Tekrar mevzuat olarak kocaeli haberleri kalacak, 4 saatini trafik adabı dersine ayıracağız diye konuştu.



kocaeli haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder