17 Eylül 2014 Çarşamba

Benzinin litre Ücreti 2 lira 14 kuruş


kocaeli haberleri

Türkiyede akaryakıt üzerindeki vergilerin yüksekliği, bir yandan da uluslararası piyasadaki hareketler tüketicilerin canını yakıyor. Öte yandan doların kıymet kazanmasıyla pompa Ücretleri da artıyor. Bu noktada, tüketicinin cebine Yardım olabilecek formül kocaeli haberleri ise, Maliye Bakanı Mehmet Şimşekten geldi. Şimşek, akaryakıtta vergi yükünün nispeten yüksek olduğu, vergi tabanının genişletilmesi kapsamında bir tenzilat gelebileceği yorumu yaptı.

 



YÜKSEK BAYİ hissesi VE VERGİ

Verginin düşürülmesi, pompanın ucuzlaması manasına geliyor. Çünkü Türkiyede benzin Ücretinin suratta 58ini Hususi Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma kıymet Vergisi (KDV) oluşturuyor. suratta 42sini ise rafineri maliyeti ve bayi kârı teşkil ediyor. Bakan Şimşekin İzahları Ardında Takvim kocaeli haberleri gazetesi dün itibariyle vergisiz akaryakıt fiyatlarını hesapladı. Litre Ücreti 5.08 lira olan 95 oktan kurşunsuz benzinin, yapılan hesaplamalara göre 2.94 lirası vergiye kocaeli haberleri gidiyor. Yani vergiler çıkarıldığında 1 litre kurşunsuz benzinin Ücreti 2.14 liraya düşüyor. 4 lira 75 kuruş olan motorinin ise 2 lira 35 kuruşu vergi olarak ödeniyor. Vergi olmadığında motorinin litresinin 2 lira 40 kuruş olması gerekiyor. Öte yandan bayi ve dağıtıcı paylarının da olması gerekenin Üstünde bulunması, akaryakıtın tüketiciye pahalı ulaşmasına yol açıyor. Burada yapılacak bir düzenleme de Ücretleri aşağıya çekebilecek.

 



ENERJİ BAKANI DA Yardım VERDİ

Akaryakıtta vergi indirimi düzenlemesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızdan da Yardım geldi. Bakan Yıldız, Benzin vergisi suratta 70ten 58e düşürüldü. Henüz kocaeli haberleri çok düşürülebilir mi? Evet. Vergiyle İlgili düşürülme çalışmasını tabii ki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı destekleyecektir dedi.

 



AVRUPAYI SOLLADIK

Avrupa Birliğine (AB) Aza 27 kocaeli haberleri ülkede benzinin vasati Ücreti 1.483 euro iken, motorininki 1.385 euro. Son zamlarla Türkiye, AB ülkeleri ortalamasını solladı. Avrupada en pahalı benzini Hollanda, litresine 1.797 euro ödeyerek kullanıyor. Türkiyedeki benzinin Ücreti ise 1.69 euroya Eşit geliyor.

 



ŞİMŞEK: VERGİ YÜKÜ YÜKSEK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz gün akaryakıttaki vergi yükünden Keder yanarak, akaryakıt sektöründe vergi indirimlerine ait çalışma yapılacağını söyledi. Akaryakıttaki vergi yükünün son 11 yılda kocaeli haberleri azaldığını vurgulayan Şimşek, 2002 Senesinde 100 liralık benzin Ücretinin içinde vergi yükü 70.2 lirayken, 25 Ocak 2014 itibariyle 58.1 liraya; 100 liralık motorin Ücretinin içindeki vergi yükü Ocak itibariyle 49.4 liraya düştü diye konuştu.

 



BAYİ hissesi DA DÜŞÜRÜLSÜN

Uzmanlar, yüksek verginin, akaryakıt kaçakçılığını cazip hale getirdiğini savunuyor. Sektör temsilcilerine kocaeli haberleri göre; benzin ve motorin gibi akaryakıt ürünlerinde ucuzluk vergiye bağlı. ve ayrıca döviz kurundaki artış da akaryakıt fiyatlarını negatif etkiliyor. Bu arada bayi paylarının çevre ülkelere göre fazla yüksek olması da akaryakıt fiyatlarını yükselten unsurlar arasında.



 



kocaeli haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder