23 Eylül 2014 Salı

Dünya devleri Gebzeye geliyor


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı fikri ışık, Kocaelinin Gebze ilçesinde kurulacak Bilişim Vadisi ile ilgili, “Samsung, IBM, Siemens, Oracle, Turkcell, Arçelik, Akbank, ABank ve kocaeli haberleri Netaş gibi teknoloji devlerinin Bilişim Vadisinde yer alması için görüşmeler gerçekleştirdik. Samsung, IBM, Siemens ve Oracle firmalarıyla Bilişim Vadisinin kuluçka merkezinde yer alması mevzusunda Mutabakat sağlandı. Vadi 150 bin ilim insanına istihdam yaratacak dedi. Amerikan Oracle şirketi, dünyanın en büyük pc teknolojileri üreticileri arasında.





Türkiyeyi inovasyon alanında bir üst kocaeli haberleri lige taşıyacak 3 milyon metrekarelik alana kurulan Bilişim Vadisinin, ülkedeki ve dünyadaki Bütün kocaeli haberleri mühim şirketleri bünyesine katmayı hedeflediğini söyleyen Işık, yakın Sürede da Hewlett-Packard, Vakıfbank, Garanti Bankası, Kuveyt Türk, Halkbank ve Tabiat koleji ile Bilişim Vadisinde yer almaları hususunda toplantı planlandığını Anlatım etti.





İNGİLİZLE TEMATİK İŞBİRLİĞİ

Bilişim Vadisinde 10 bin metrekare alanla Türkiyenin en büyük ve uçtan uca entegre ilk kuluçka merkezinin kurulacağını kocaeli haberleri kaydeden Işık bu merkezde 2 bin metrekarelik Meydanda Teknoloji Geliştirme Merkezi ve bin metrekarelik Meydanda da ön kuluçka alanı bulunacağını söyledi.





Türkiyede ilk Kez ülkemiz İhracatçılar Meclisi ve İngilterede bulunan Warwick Üniversitesi Teknoparkının ortaklaşa tematik inovasyon merkezi kuracağını açıklayan Işık, “Bilişim Vadisi, sanki Türkiyede ilklerin vadisi olacak dedi.



kocaeli haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder