4 Eylül 2014 Perşembe

Dual Borgstenada sendika karmaşası


kocaeli haberleri kocaeli haberleri

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı kocaeli haberleri Çelik-İş Sendikasının Kartepe Arslanbeyde, Hyundai araçlarına Oturak kılıfı üreten Güney Kore sermayeli, Dual Borgstena Otomotiv Yan Sanayii firmasında örgütlenme çalışmasına başlaması sonrası 5 işten çıkarılmıştı. İşçilerin talebi üzerine Çelik-İş Sendikasının örgütlenme çalışmasına başlaması Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanlığının internet sitesindeki büyük hatasını da ortaya çıkardı. E-Devlet şifresiyle sendikalı olmak isteyen Dual Borgstena işçileri, bakanlığın internet sitesinden Sadece metal iş kolunda faaliyet gösteren sendikalardan birini seçebilir görünüyor. 





İŞÇİLER Aza OLDU

Hatta bir takım işçiler E-Devlet şifreleriyle bu siteye girerek Çelik-İş Sendikasına Aza de oldu. halbuki Benzer bakanlık 2007 Senesinde Türk Metal Sendikası İzmit Şubesinin örgütlenmesi sonrası bu fabrikaya müfettişlerini göndermiş, yapılan kocaeli haberleri Araştırma Neticesinde da buranın ‘Metal iş kolu değil ‘Tekstil iş kolu olduğuna karar vermiş. Dual Borgstenanın tekstil iş kolunda olduğuna karar veren Çalışma Bakanlığı ne yazık ki 2007 yılından bu güne karar internet sitesinde bu düzeltmeyi yapmamış durumda. 





SORUMLULUK ONLARIN

Çalışma Bakanlığının bu hatası Çelik-İş Sendikası İzmit Şubesi ile Türk Metal İzmit Şubesinin de arasını açtı. Çelik-İş Sendikası İzmit kocaeli haberleri Bölge Temsilcisi Erdal Yaldız, işçilerin Çelik-İşte örgütlenme istemeleriyle Alakalı bir takım açıklamalarda bulunan Türk-Metal Sendikası İzmit Şube reisi Yakup Yıldıza kocaeli haberleri Yanıt verdi. Sendikalaşma başlamadan önce bu fabrikadaki iş kolu sıkıntısını bildiğini vurgulayan Erdal Yaldız şunları söyledi: “Dual Borgstena işçilerinden bize talep geldi. Eleman arkadaşlar E-Devtenden sendikaya Aza olmak isteyince karşılarına metal iş kolu çıkıyor. Tekstil iş kolu çıkmıyor. Burada bir eksiklik varsa, bu da bizimle polemik yapmak isteyen Türk Metal Sendikasınındır. Henüz önce burada örgütlenmişler ve Ardında işçiyi ortada bırakmışlar. 





AYNI SIKINTI YAŞANIYOR

Yakup Yıldız, ellerinde 2007 yılından kalma iş koluyla Alakalı bir tespit tutanağı olduğunu söylüyor. Ben de diyorum ki Sebep 2007 Senesinde bu tespit tutanağını basınla ve kamuoyuyla paylaşmadın. O Süre kocaeli haberleri şart olan neyse Sebep yapmadın? Şimdi Benzer kocaeli haberleri sıkıntıyı insanlar Tekrardan yaşamak zorunda kaldı. Böyle bir girişimde bulunsaydınız, Koreli iş veren ülkemizi 3. dünya ülkesi gibi görmeyip, gidip bakanlığa fabrikasını metal iş kolundan çıkarır, tekstil iş koluna geçirirdi. Bu sorunun kaynağında her Süre olduğu gibi Türk Metal Sendikasının, sendikal anlayıştan uzak, üzerine düşeni yapmama Hususu Kelam konusu. 



 





 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder