31 Temmuz 2014 Perşembe

Organik Malzemeler pazarı kurulacak


kocaeli haberleri

Büyükşehir Belediyesi sağlıklı, organik gıdaların imalat ve tüketiminin teşvik edilmesi için organik Ziraat konusunda proje başlattı. 2013 senesi aralık ayı içinde MARKAnın Yardım programı kapsamında 111 çiftçi ve girişimciye ‘organik tarım ve ‘eko turizm konularında eğitimler verildi. Organik üretime ve pazar yapımına Yardım olacak Bütün kurumlar bir araya gelerek organik üreticilere “Ekolojik Malzemeler Sıhhatli Nesiller semineri düzenleyerek organik tarıma geçişin önemi anlatıldı. ve ayrıca Kocaelide de bir ‘Kocaeli Organik Malzemeler Pazarı yapılması kararlaştırıldı ve bu konuda çalışmalara başlandı.





AKARCADA KURULACAK

Organik Ziraat yapan üreticisinin, tüketiciye doğrudan ulaşmasını sağlayacak “Kocaeli Organik Malzemeler Pazarının, Kocaeli Belediyesi tarafından İzmit Şehir Besin Ziraat ve kocaeli haberleri Hayvancılık Müdürlüğü, İzmit Ekolojik Hayat Derneği, Kocaeli Tarım Odası, İzmit Tema Vakfı ve Kocaeli Pazarcılar Odasının destekleriyle kocaeli haberleri kocaeli haberleri Yuvam Akarcada açılması planlanıyor. 





GDOSUZ ÜRÜNLER

Organik pazarın açılması için Büyükşehir kocaeli haberleri Belediyesinin kocaeli haberleri koordinasyonunda bir araya gelen kurumlara danışmanlık, eğitim, organizasyon, denetimler, basın ve halkla ilişkiler konularında Yardım verilecek. Böylelikle kocaeli haberleri kurulacak organik pazarla vatandaş kimyasaldan uzak, GDOsuz Malzemeler tüketmiş olacak.





YERLİ TOHUM

Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü tarafından yeni kurulan organik pazara hammadde temini amacıyla yerli tohumlardan fide elde ederek deneme yetiştiriciliği yapılıyor. Organik imalatın teşvik edilmesine yönelik eğitim ve imalat materyali Yardımı verilmesi planlanıyor. 





DENEME BAHÇELERİ

Modern tekniklerle meyve imalatının arttırılması amacıyla Karamürsel, Kandıra, İzmit, Kartepe ve Gebzenin Değişik kırsal mahallelerinde deneme amaçlı kiraz, erik, asma, kestane, ceviz, badem, kayısı, fındık, nar, ayva, armut, dut, Trabzon hurması gibi pazar hissesi yüksek 2 bin adet meyve fidanından oluşan, tüzel Yapı ve Kişi arazilerinde deneme bahçeleri kuruldu. 



kocaeli haberleri kocaeli haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder