22 Temmuz 2014 Salı

İşte esnafın uygulayacağı yöntemler


Kredi kartıyla taksitli alışveriş dünden itibaren sınırlandı; halk da ticaret erbabı da taksitli satış formülleri Üstünde çalışmaya başladı. esnaf ise yeni döneme uygun formüller geliştirdi. Taksit yasağını aşmak için ilk aşamada uygulanması tasarlanan yöntemler şöyle:

 



VERESİYE DEFTERİ: Eskiden Ufak esnafın uyguladığı veresiye defteri, artık pek çok mağazada devreye girecek. Taksitler deftere tek tek not edilecek. Ödenen taksitin üstü çizilecek.

 



SENET DÖNEMİ: Senetle alışveriş geri gelecek. 12 ayı hatta, 24 ayı bulan senetler imzalanacak.

 



MAĞAZA KARTI: Mağazalar kendimüşterilerine Hususi kart uygulamasına geçecek. Kartı olanmüşterilerine bu yöntemle taksit yapacak. Taksit tutarı ve ödemeler, omağazanın kendi sistemi üzerinden takip edilecek.

 



ANINDA Ferdi KREDİ: Büyükmiktarlı satışlar için anında Ferdi kredi çekilecek. Teknolojimarketleri bu Tekniği uygulayacak.

 



KONTRATLI TELEFON: Sadece pahalımodellerde ve yüksek konuşma garantisi ile alınan kontratlı telefon uygulaması yaygınlaşacak. halk konuşma garantisi verip, kontratlı telefona yönelecek.

 



FATURA OYUNU: Her şeyin satıldığı bazımağazalarda, cep telefonu alındığında sisteme giyecek olarak girilmesi formülü Üstünde de duruluyor.



 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder