25 Temmuz 2014 Cuma

Çanakkale Fuara taşındı


Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün organizasyonu ile “Şehitler Diyarından Anadoluya sloganıyla başlayan ve Türk Kocaeli temizlik şirketi Milletinin eşsiz kahramanlıkları ile dolu Çanakkale maçında kullanılan askeri Ürünlerin sergilendiği “Gezici Müze İzmit Fuarında düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Törene Vali vekili Şükrü Çakır, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zekeriya Özak, Şehir Kültür ve Turizm Kocaeli temizlik şirketi amiri Mehmet Kesen, BYEGM İstanbul Şehir amiri Necmettin Altıntaş, TIRın hazırlanmasında emeği geçen koleksiyoncu Ahmet Uslu, çok sayıda Talebe katıldı. 





İLİMİZDE OLMASI ÇOK ANLAMLI

Törende konuşan Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, “Çanakkale; birlik, beraberlik, kahramanlık ve Türk insanının azminin bir timsalidir. Bugün Çanakkalede ecdadı yatmayan Şehir yok. Müslüman ve Türklerin bu acılı zamanlarında da bu TIRın ilimizde olması çok anlamlıdır. Bugün Filistin, Kuzey Uzak ve Türkistanda Müslüman ve Türkler acı çekiyor. TIRın, Çanakkale ruhumuzu Tekrardan kazanmamız konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum dedi. Konuşmaların Peşinden BYEGM İstanbul Şehir amiri Necmettin Altıntaş ile koleksiyoncu Ahmet Usluya emeklerinden ötürü teşekkür plaketi verildi. Törene katılan protokol Azalarının kurdele kesimiyle açılan ‘Gezici Müze çocukların akınına uğradı. Protokol Azaları de koleksiyoncu Ahmet Uslunun anlatımını ilgiyle dinledi. 





DÖRT GÜN FUARDA

Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümünde Ulusal birlik ve beraberliği vurgulamak, tarih bilincinin Türkiye genelinde yerleştirilmesini sağlamak amacıyla Batmandan yola çıkan ve gittiği yerlerde büyük Alaka Kocaeli temizlik şirketi gören BYEGM Çanakkale 100. Sene Gezici Müzesi şimdiye kadar 30 ili ziyaret etmiş ve 2014 senesi sonu itibariyle 60 ili gezmesi planlanıyor. İzmit Fuarında Bedelsiz olarak vatandaşın ziyaretine açık olacak olan Gezici Müze, 24 Temmuz Haziran 2014 tarihine kadar İzmitte kalacaktır.



 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder