22 Temmuz 2014 Salı

Kesinti 12 saati aşarsa 50 TL tazminat ödenecek


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)uzmanları, milyonlarca elektrik abonesinin, dağıtım şirketinden hizmet kalitesindeki aksama Sebebiyle hizmet kalitesindeki aksama Sebebiyle tazminat kazanbilecekleri Hadiseleri ve tazminat tutarlarını tek tek belirledi. 35 milyon dolayında Ev abonesini ilgilendiren Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına ait Hizmet Kalitesi Yönetmeliğinde sağlanan haklar şöyle:



*Günlük bildirimli dahi elektrik kesintisi Zamanı 12 saati geçemez. Bu süreye uyulmazsa Ev abonesinin 50 TL, Başka abonelere 100 TL tazminat hakkı doğar.



*Fatura son ödeme tarihinden en az on gün önce iletilir. Bu süreye uyulmazsa kullanıcıdan Yanlızca fatura Anne parası tahsil edilir. Kesme yapılmışsa kesme-bağlama bedeli alınmaz.



*(Dağıtım şirketlerinden kaynaklanan) Kullanıcı Ziyanı gerekçesiyle yapılan başvurunun 20 iş günü içinde sonuçlandırılması gerekiyor. Bu süreye uyulması halinde Ev abonelerinin 25 TL, Başka abonelere 60 TL ödenir.



*Müşteri hizmetleri merkezince kaydedilen başvuruların sonuçlandırılarak bu işlemin, talep edilmesi halinde 15 iş günü içinde Müracaat sahibine iletilmesi gerekiyor. Bu süreye uyulmazsa Ev abonesine 25 TL, Başka abonelere 50 TL ödenir.



 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder