27 Temmuz 2014 Pazar

Her geceyi Kadir gecesi bilmeliyiz


Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği(TDED) İzmit Şubesinin İzmit Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlediği iftar programının Misafiri Prof. Dr. Zekeriya Güler oldu. Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Prof. Dr. Güler, sözlerine şöyle devam etti: “Kadir gecesi doğrudan Kuranın Anlatımı ile bin aydan Henüz hayırlı bir gecedir ve büyük ihtimalle önümüzdeki hafta bu geceyi idrak edeceğiz. Geleneksel olarak Kadir gecesi Ramazan ayının yirmisinden sonraki tekli gecelerde aranır. Bu hususda Ramazan ayının 27. gecesi ön plana çıkmaktadır. İslâm tarihi boyunca Ramazanın 27. gecesinin Kadir gecesi Kocaeli temizlik şirketi olduğu düşünülmüştür. Fakat her geceyi Kadir gecesi bilmek ve ona göre davranmak en doğrusudur.





PEYGAMBERİN AHLAKI KURANDIR

Konuşmasının devamında oruç ibadetinin genel faydalarından bahseden Güler, oruç sayesinde kendimizi her türlü kötülükten korumamızın Olanaklı olduğunu vurguladı. “Sözgelimi kurban ibadetinde Allaha Kocaeli temizlik şirketi ulaşan şey kesilen hayvanın eti ya da kanı değil, kurban kesen kişinin Vazife ve sorumluluğunun farkında olmasıdır diyen Prof. Dr. Güler, ‘Yine Benzer Biçimde Allahın kullarının aç susuz kalmasına Gereksinimi yoktur. Burada önemli olan Şahısların muttaki olmasıdır. Zira cennet muttakiler için hazırlanmıştır. Oruç Benzer Sürede kişilere cömertlik ahlakını kazandırır. Tabiki bu cömertliğin Başka on bir aya şamil olması güzel olanıdır. Tekrar Benzer Biçimde oruç ibadeti öfkeyi kontrol etmeyi de öğretir dedi. Yazılımın sonunda katılımcılara Prof. Dr. Zekeriya Gülerin “Hz. Nebi Toplum ve Aile kitabı Armağan edildi.



 



PROF. DR. ZEKERİYA GÜLER KİMDİR?

27.11.1959da Adanada doğdu. İlkokuldan sonra Kuran hıfzını tamamladı. 1981de Adana İmam-Hatip Lisesinden, 1986da S.Ü. İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1982-1987 Senelerinde Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında (Konya) çalıştı. 1987de S.Ü. İlahiyat Fakültesine İnceleme Görevlisi olarak tayin edildi. 1993te 5 ay Mısırda araştırmalarda bulundu. Dönüşte askerlik görevini yaptı. 1993te Doktor, 1997de Doçent, 2003de Profesör oldu. 1998-2001de Bakü Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde çalıştı. Evli ve beş çocuk babasıdır. 01.02.2011 tarihinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim Dalına naklen Kocaeli temizlik şirketi Profesör olarak atandı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder